Εμφανίσεις

Stelios Petrakis

Τα τρέχοντα projects είναι λίγα αλλά πολύ καλοδουλεμένα. Σας τα παρουσιάζω με χαρά (και υπερηφάνεια…!)


Το Κρητικό Κουαρτέτο

Η αγάπη και ο θαυμασμός μου για την Κρητική μουσική, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω ένα νέο σχήμα, το Κρητικό Κουαρτέτο ούτως ώστε να συμπτύξω και να παρουσιάσω ζωντανά και καλαίσθητα εντός και εκτός των συνόρων τις δικιές μου «Κρητικές» συνθέσεις αλλά και τα κομμάτια της παραδοσιακής μας μουσικής  που με συγκινούν και  που θαυμάζω.  Το πρόγραμμα αυτό έχει έντονη τη σφραγίδα του προσωπικού μου γούστου και φίλτρου, αξιοποιώντας την πολυετή τριβή μου με τη μουσική του νησιού αλλά και με την εμπειρία μου στη δημιουργία αυστηρά οριοθετημένων αισθητικά και  χρονικά “θεαμάτων” στα διεθνή Festivals. Έχει μορφή συναυλίας και σε ορισμένες  και ιδιαίτερες στιγμές  περιλαμβάνει χορευτικά μέρη με τη συνοδεία (ή όχι) μουσικής. περισσότερα..


Τρίο Στέλιος Πετράκης, Efren Lopez, Bijan Chemirani

Το πλέον καλοδουλεμένο Project που έχω συμμετάσχει την τελευταία δεκαετία.

Το τρίο

To τρίο αυτό είναι μια μουσική συνάντηση τριών νέων μουσικών που συνθέτουν και παίζουν τη μουσική τους η οποία έχει φανερές επιρροές από τοπικά μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου, από όπου και αυτοί προέρχονται. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε Ελλάδα, και Ισπανία το πρώτο cd με τίτλο «Μαύρα Φρούδια». περισσότερα..


Ήχος και φως

sound and light

Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα για την επιτυχία μιας εκδήλωσης είναι οι ηχητικές και φωτιστικές εγκαταστάσεις, θα τολμούσα δε να πώ πως είναι ακόμη κρισιμότερος παράγοντας από την ίδια τη μουσική που θα παιχτεί εκείνη τη βραδιά. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο προκειμένου να εξοικονομήσει η διοργάνωση 200 – 300 Ευρώ, να «τινάζει» στον αέρα χωρίς να το θέλει μια ολόκληρη βραδιά. περισσότερα..


Χώρος

Η συναυλία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιονδήποτε χώρο ικανό να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες συνθήκες.
Είναι προτιμότεροι χώροι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ή χώροι ιστορικής αξίας κλπ. οι οποίοι εξασφαλίζουν τις συνθήκες αυτές. Ο χώρος πρέπει να είναι εμφανώς οριοθετημένος και ελέγξιμος, να είναι σχετικά απομονωμένος από εξωτερικούς θορύβους και να διαθέτει παροχή ρεύματος.  περισσότερα..