Το νέο cd “Ωρίων”

Orion

Tο τελευταίο cd μου με τίτλο «Ωρίων» ήταν ο νικητής στην κατηγορία “world music” (μουσική του κόσμου) των βραβείων του οργανισμού “Just Plain Folks” (www.jpfolks.com) , που εδρεύει στην Indianapolis των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο οργανισμός αυτός που απαριθμεί 51.500 μέλη αποτελείται από συνθέτες, στιχουργούς, παραγωγούς, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας, έχει θεσπίσει και απονέμει τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα μουσικά βραβεία του κόσμου… Η τελετή απονομής έγινε το Σάββατο 29 Αυγούστου στην πόλη Nashville και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία για την εκλογή των νικητών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, και άγγιξε τις 10.000 ψήφους μελών του οργανισμού αλλά και απλών ακροατών.

Just plain folksΤο cd «Ωρίων» που αποτελείται από συνθέσεις του Στέλιου Πετράκη σε στίχους του Μήτσου Σταυρακάκη και Γιάννη Πετράκη ερμηνευμένους από το Βασίλη Σταυρακάκη , το Γιώργη Ξυλούρη και τη Μαρία Σίμογλου, και στο οποίο συμμετέχουν εξαιρετικοί Έλληνες και ξένοι μουσικοί, κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις «Σείστρον» ( www.aerakis.net ) και στη Γαλλία και τον υπόλοιπο κόσμο από την εταιρία Buda musique.


songlinesΤέλος, άλλη μία διάκριση ήλθε να προστεθεί στις προηγούμενες. Συγκεκριμένα το «Ωρίων» επιλέχτηκε στα 10 κορυφαία άλμπουμ για το 2009 του Βρετανικού περιοδικού Songlines και μάλιστα κατέκτησε τη 2η θέση.
Το κορυφαίο Βρετανικό μουσικό περιοδικό Songlines όπως άναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του, «κοιτάει τον κόσμο μέσα από τη μουσική του καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα, από παραδοσιακή μέχρι λαϊκή, από σύγχρονη μέχρι “fusion” και ανακαλύπτει μαζί με τους ακροατές τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, το σιτάρ, την κόρα το «κρουστό που μιλάει» και άλλα… Κυκλοφορεί στην Ευρώπη και την Αμερική. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: « Ο Στέλιος Πετράκης ανυψώνει το προφίλ αυτού του όχι και τόσο γνωστού οργάνου (της λύρας) – ενός μικρού αχλαδόσχημου «βιολιού» που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Αυτό το cd με το εξαίσιο παίξιμο της κρητικής λύρας, «λειτουργεί» απόλυτα για ένα διεθνές κοινό και περιέχει μια ποικιλία από ηχοχρώματα και δυνατά φωνητικά κομμάτια (τραγούδια)».

Περισσότερα, : www.songlines.co.uk

Αγοράστε το CD από εδώ

13
Μάρ 2010