Προσωπικά CD

Μαύρα Φρούδια

To τρίο αυτό είναι μια μουσική συνάντηση τριών νέων μουσικών που συνθέτουν και παίζουν τη μουσική τους η οποία έχει φανερές επιρροές από τοπικά μουσικά ιδιώματα της Μεσογείου, από όπου και αυτοί προέρχονται.
περισσότερα..

04
Φεβ 2011

Κι αν χαιρετήσω τα βουνά

Κυκλοφόρησε από τη Γαλλική εταιρία Accords-Croises (www.accords-croises.com) το νέο cd των Γιώργη Ξυλούρη και Στέλιου Πετράκη με τίτλο «κι αν χαιρετήσω τα βουνά». Το cd περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο παραδοσιακά κρητικά κομμάτια ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του κορυφαίου τραγουδιστή. Στο δίσκο συμμετέχουν οι Γιώργης Μανωλάκης, Περικλής Παπαπετρόπουλος και ο Ιρανός Keyvan Chemirani στα κρουστά. περισσότερα..

04
Φεβ 2011

Ωρίων

Το νέο cd  που ο Στέλιος Πετράκης ετοίμαζε εδώ και δύο χρόνια έχει τίτλο «Ωρίων». Το cd περιλαμβάνει έξι συνθέσεις του ιδίου σε στίχους των Μήτσου Σταυρακάκη και Γιάννη Πετράκη.

περισσότερα..

16
Μάρ 2010

Οι δικοί μου φίλοι

oi-dikoi-mou-filoi

Νέες συνθέσεις βασισμένες στην παράδοση της Κρήτης της Μικράς Ασίας, της Περσίας και της μουσικής της Μεσογείου. Ερμηνεύουν ο Γιώργης Ξυλούρης και ο Βασίλης Σταυρακάκης. Στα κρουστά, ο εκπληκτικός Bijan Chemirani. περισσότερα..

16
Μάρ 2010

Κισμέτ

“Kismet” είναι ο τίτλος της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς των Στέλιου Πετράκη και Bijan Chemirani. Ο τίτλος αυτός, εκτός των άλλων θα μπορούσε να χαρακτηρίζει την συνάντηση αυτών των δύο εξαιρετικών νέων μουσικών, μία συνάντηση που προφανώς δεν οφείλεται απλώς στην τύχη. Το “κισμέτ” συνδυάζει ακούσματα που προέρχονται από συγκεκριμένες τοπικές μουσικές παραδόσεις μαζί με σύγχρονα στοιχεία χωρίς να πέφτει στην παγίδα, να συγχέει την έννοια του σύγχρονου με αυτήν του μοντέρνου.

περισσότερα..

16
Ιαν 2010