Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη: Από τη Νέα Υόρκη στην Ινδία και μετά στο Γυάλινο

Το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη συμμετείχε πρόσφατα σε δυο φεστιβάλ σε Αμερική και Ινδία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις…

Στις 17 Ιανουαρίου 2016 ταξίδεψε στηΝέα Υόρκηπροκειμένου να συμμετάσχει στο σπουδαιότερο φεστιβάλ της πόλης, το globalFEST 2016. 12 καλλιτέχνες που επελέγησαν μετά από 1100 αιτήσεις, μοιράστηκαν τις 3 σκηνές του Ιστορικού Webster Hall στη συνοικία Chelsea του Manhattan.

Στη sold out βραδιά εκείνη παραβρέθηκαν 2000 επαγγελματίες του χώρου της μουσικής (διευθυντές, δημοσιογράφοι φωτογράφοι κλπ), αλλά και ακροατές.  Η παράσταση μίας ώρας περίπου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ένα ακροατήριο σχεδόν να ουρλιάζει από ενθουσιασμό.

Το σχετικό δημοσίευμα στους New York Times δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Κρητικό κουαρτέτο με τα πιο επαινετικά λόγια.

Στις 23 Φεβρουαρίου το Κουαρτέτο βρέθηκε στο Κάστρο της πόλης Nagaur στο Rajastan της Ινδίας, στο πλαίσιο της γαλλο – ινδικής διοργάνωσης του Φεστιβάλ «World sacred Spirit Festival 2016», παίζοντας σε ένα υψηλού επιπέδου διεθνές ακροατήριο, που είχε ταξιδέψει στη πόλη αυτή ειδικά για το φεστιβάλ.Τις αμέσως επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στις 27 του ίδιου μήνα η παράσταση δόθηκε στην «Ακρόπολη» της πόλης Jodhpur, το επιβλητικό φρούριο Mehrangarh, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το Κουαρτέτο αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που προσκαλείται και παρουσιάζει τη μουσική της Κρήτης σε διεθνή ακροατήρια, και που μπορεί και της δίνει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης και τους χορηγούς του για την αμέριστη συμπαράσταση, και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για πιο κοντινούς αυτή τη φορά προορισμούς, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην Αθήνα στις 15 Απρίλη, και στο Balkan Trafik Festival 2016 στις Βρυξέλλες, την αμέσως επόμενη ημέρα.

 

http://tvxs.gr/news/moysiki/kritiko-koyarteto-toy-stelioy-petraki-apo-ti-nea-yorki-stin-india-kai-meta-sto-gyalino-

25
Απρ 2016