Ευρωπαϊκή περιοδεία του Ιουνίου 2013

Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής

Στέλιος Πετράκης

Ευρωπαϊκή περιοδεία του Ιουνίου 2013.

Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του Κουαρτέτου Κρητικής Μουσικής σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας στο εξωτερικό τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο το ίδιο το σχήμα όσο και η μουσική του νησιού μας.

Αναλυτικότερα, το Κουαρτέτο περιόδευσε ξεκινώντας από το Παρίσι,  διοργανώνοντας βραδιά κρητικού χορού στις 8 Ιουνίου στην περιοχή Montreuil και δίδοντας συναυλία στις 9 Ιουνίου στο φεστιβάλ “Parfums de Musique” που διοργανώθηκε στον κήπο L’ Hay Les Roses, νοτιοανατολικά της «Πόλης του Φωτός». Στη συνέχεια κινήθηκε αρκετά βορειότερα, συμμετέχοντας στο φεστιβάλ της μικρής πόλης Haapavesi στην κεντρική Φινλανδία, το σημαντικότερο γεγονός του καλοκαιριού αυτής της μικρής πόλης, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από τη γύρω περιοχή. Τέλος έκλεισε τις παραστάσεις του Ιουνίου με το φεστιβάλ της πόλης Martigny στην Ελβετία, στη ρίζα του «Λευκού όρους» (Mont Blanc), της υψηλότερης κορυφής των Άλπεων.

Ο Στέλιος Πετράκης, συνθέτης και καλλιτεχνικός επιμελητής του κουαρτέτου δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τις επιτυχημένες αυτές παραστάσεις καθώς είναι πολύ σπάνιο το να διαγράφει μία τόσο αξιόλογη πορεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενα τόσο νεοσύστατο σχήμα.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από τις εμφανίσεις του Κουαρτέτου

15
Ιούλ 2013